Over ons

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Over ons

Stichting  Talentz Skool is opgericht op 30 maart 2015 in navolging op het bedrijf de Talentenfabriek van Rachel Heymach. Zij studeerde Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) met de specialisatie Samenlevingsopbouw en Educatie aan de Hogeschool Rotterdam. Hiernaast verdiepte ze zich in criminologie en bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit. In haar loopbaan gaf ze trainingen, begeleidde vrijwilligers en deed beleidsmatig werk. Het werd Rachel steeds duidelijker dat ze graag kinderen die het moeilijk hebben, wilde helpen zich goed te ontplooien. Deels uit eigen ervaring zag ze dat toneel, muziek en dansen kinderen en jongeren enorm kan helpen zich uit te drukken en zich zekerder te voelen. Kinderen ontdekken dat ze talenten hebben en dat kan ze helpen bij hun opleiding en hun sociale contacten.

Visie

Talentontwikkeling en empowerment zijn krachtige instrumenten waarmee de vaardigheden worden bevorderd en het zelfvertrouwen wordt vergroot.

Door te investeren in kinderen plant je zaadjes voor een vruchtbare toekomst. Door te investeren in gezinnen geef je kinderen en ouders hoop, een gevoel van eigenwaarde en kracht waardoor zij met daadkracht van betekenis kunnen zijn voor hun omgeving en de maatschappij.

Met deze visie startte Rachel in 2004 haar bedrijf op en in 2015 Stichting Talentz Skool om talentontwikkelings gerichte activiteiten op een professionele manier verder te ontwikkelen.

Missie

Effectief bijdragen aan talentontwikkeling, armoedebestrijding, doorbreken van sociaal isolement en sociale uitsluiting bij kinderen en gezinnen. 

Het het vergroten van kansen waardoor de capaciteiten van kinderen en gezinnen worden bevorderd en de basis wordt gelegd voor een goede toekomst.

ANBIStichting Talentz Skool is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), dus giften zijn aftrekbaar van de belasting. Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor ons jaarverslag 2021

Klik hier voor ons beleidsplan

Share our website